< < YATAY GEÇİŞ DUYURULARI

YATAY GEÇİŞ DUYURULARI

01 Ağustos 2022

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş  Duyuruları

GÜZ YARI YILI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ (GENEL)

Kurumiçi  ve Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurtdışı Dahil) başvuru tarihleri :18 – 22 Temmuz 2022

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihler    :  15 – 19 Ağustos 2022

Merkezi yerleştirme puanına (Ek Madde-1) göre yatay geçiş başvuru tarihleri :  01 – 15 Ağustos 2022

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihler    :  05 – 09 Eylül 2022

MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU

Kurumiçi  ve Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurtdışı Dahil) Başvuru Tarihleri : 04 -19 Temmuz 2022

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihler    :  08 -12 Ağustos 2022

BAHAR YARI YILI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ (GENEL)

(Ön Lisans Programlarına)

Kurumiçi  ve Kurumlararası Yatay Geçiş başvuru tarihleri : 06 – 10 Şubat 2023

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihler    : 23 – 24 Şubat 2023

MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU

Kurumiçi  ve Kurumlararası Yatay Geçiş başvuru tarihleri : 23–25 Ocak 2023

Yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt tarihler    :  01–03 Şubat 2023

YATAY GEÇİŞ  KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Kayıt  hakkı kazanan öğrencilerin listeleri ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Web sayfasında ilan edilecektir.

Kayıtlar okullarında şahsen yapılacaktır.

Kesin kayıtlar için gerekli evraklar:

1- Öğrenci belgesinin onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

2- Transkript onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

3- Disiplin cezası belgesinin onaylı aslı  (Transkriptinde yada öğrenci belgesinde belirtilmemişse)

4- 2.öğretimden 1.öğretime geçiş hakkı kazanan öğrencilerin % 10 na girdiğine dair belgenin onaylı aslı.

5-Yurtdişindan kayıt hakkı kazanan öğrencilerin denklik belgesinin aslı veya ( ÖSYM tarafından Yurtdışına yerleşen öğrenciler  için ÖSYM sonuç belgesi.)

6- Hazırlık Bölümü olan sınıflar için hazırlık sınıfı okuduğuna dair belgenin onaylı aslı  (öğrenci belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)(Üniversitenin Web sayfasından alınan)

4- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

5- Yabancı dille eğitim yapılan programların 2, 3 ve Sınıflarına yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (1. Sınıfa başvurularda Dil Yeterlik Belgesi ibraz edememeleri halinde yatay geçişi uygun görülen öğrenciler hazırlık eğitimine alınırlar).

Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurtdışı Dahil) Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Not Dökümü) (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı),(Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

5- Ders İçerikleri  (Üniversitenin Web sayfasından alınan )

6- II. Öğretimden I.Öğretime Geçiş için %10 Başarı  Belgesi (Onaylı)

7- Hazırlık Bölümü olan sınıflar için Hazırlık Sınıfı Okuduğuna Dair Belge (Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

NOT: Kurumici yatay geçiş başvurularında  2.öğretim olan bölümlerimize 1.öğretimden 2.öğretime kontenjan sınırlaması olmadan başvuru yapılabilir.

Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Puanına Göre Yatay Geçiş Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı ), (Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- Daha önce Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge (Öğrenci Belgesinde kayıtlanma şekli belirtilmemiş ise)

5- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)( Üniversitenin Web sayfasından alınan)

6- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

7- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

8- Yabancı dille eğitim yapılan programlara yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (Türkçe programlardan yapılacak başvurular ek-madde 1/18. madde kapsamında değerlendirilecektir.)