Bolu Abant İzzet Baysal Üniveristesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YATAY GEÇİŞ DUYURULARI

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Dönemi Yatay Geçiş  Duyuruları

- Kurum içi ,kurumlararası ve yurt dışı yatay geçiş başvuruları:

Genel:  29 Ocak - 02 Şubat 2024

Mengen MYO: 22-24 Ocak 2024

Başvurular UBYS üzerinden son başvuru günü saat 23:59'a kadar çevrimiçi (online) alınacaktır.

• YATAY GEÇİŞ  BAŞVURU SAYFASI (Kurum içi, kurumlar arası, yurt dışı, merkezi yerleştirme puanı)

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)(Üniversitenin Web sayfasından alınan)

4- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

5- Yabancı dille eğitim yapılan programların 2, 3 ve Sınıflarına yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (Dil yeterlik belgesi olmayan adayların başvurusu kabul edilmez).

Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurtdışı Dahil) Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Not Dökümü) (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı),(Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

5- Ders İçerikleri  (Üniversitenin Web sayfasından alınan )

6- II. Öğretimden I.Öğretime Geçiş için %10 Başarı  Belgesi (Onaylı)

7- Hazırlık Bölümü olan sınıflar için Hazırlık Sınıfı Okuduğuna Dair Belge (Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

NOT: Kurumici yatay geçiş başvurularında  2.öğretim olan bölümlerimize 1.öğretimden 2.öğretime kontenjan sınırlaması olmadan başvuru yapılabilir.

Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Puanına Göre Yatay Geçiş Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı ), (Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- Daha önce Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge (Öğrenci Belgesinde kayıtlanma şekli belirtilmemiş ise)

5- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)( Üniversitenin Web sayfasından alınan)

6- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

7- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

8- Yabancı dille eğitim yapılan programlara yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (Türkçe programlardan yapılacak başvurular ek-madde 1/18. madde kapsamında değerlendirilecektir.)

YATAY GEÇİŞ  KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Kayıt  hakkı kazanan öğrencilerin listeleri ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Web sayfasında ilan edilecektir.
Değerlendirme sonucunda;
Kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişle kayıt hakkı kazanan (asil - yedek) öğrenciler en geç 09.02.2024 tarihinde ilan edilir (Mengen MYO: 26.01.2024).

Kayıtlar okullarında şahsen yapılacaktır.
Kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları: 15 - 16 Şubat 2024 (Mengen MYO: 29 Ocak - 02 Şubat 2024).

Kesin kayıtlar için gerekli evraklar:

1- Öğrenci belgesinin onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

2- Transkript onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

3- Disiplin cezası belgesinin onaylı aslı  (Transkriptinde yada öğrenci belgesinde belirtilmemişse)

4- 2.öğretimden 1.öğretime geçiş hakkı kazanan öğrencilerin % 10 na girdiğine dair belgenin onaylı aslı.

5-Yurtdişindan kayıt hakkı kazanan öğrencilerin denklik belgesinin aslı veya ( ÖSYM tarafından Yurtdışına yerleşen öğrenciler  için ÖSYM sonuç belgesi.)

6- Hazırlık Bölümü olan sınıflar için hazırlık sınıfı okuduğuna dair belgenin onaylı aslı  (öğrenci belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

7- Yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur yazısı. (Transkript ve Öğrenci Belgesinde belirtilmemiş ise)