Bolu Abant İzzet Baysal Üniveristesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Yabancı Uyruklu Öğrencilerde Kardeş İndirimi Duyurusu

25 Şubat 2023 Cumartesi

Üniversitemiz okuyan yabancı uyruklu öğrencilerimizin,

15 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. Maddesi’nin 2. fırkasında yer alan; ‘Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde kayıt yaptıracak yabancı öğrencilerden ailesi ve kendisi Türkiye'de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda bu öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine, %25 oranından az olmamak üzere ilgili yükseköğretim kurumları tarafından indirim yapılır.’ hükmü gereğince: Üniversitemiz Yönetim Kurulu'nun 12.10.2023 tarihli toplantısında; bu kapsamdaki öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretlerine %30 oranında indirim uygulanmasına karar verilmiştir.

İndirimden yararlanacak öğrencilerde aranan şartlar:

• Aynı aileye mensup olmaları
  • Ailesinin Türkiye'de ikamet izni almış olması
  • Öğrencilerin Türkiye'deki devlet üniversitelerinin herhangi bir programında kayıtlı öğrenci olması.

Başvuru şekli ve tarihi:

• Her dönemin ders ekleme-bırakma süresi sonuna kadar başvurulacak (2023-2024 Bahar dönemi için son gün: 23.02.2024).
  • Lisans ve önlisans öğrencileri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuracak.
  • Yükseklisans ve doktora öğrencileri Enstitü Müdürlüğü'ne başvuracak.

Başvuru için gerekli belgeler:

• Başvuru dilekçesi ( word - pdf )
  • Ailesinin ve kendisinin ikamet izin belgesi fotokopisi
  • Öğrenci belgesi (Üniversiteden ya da e-devlet üzerinden alınacak)
  • Öğrenci olan diğer aile bireyinin öğrenci belgesi (Üniversiteden ya da e-devlet üzerinden alınacak)

NOT: Başvuru evraklarını eksik ve hatalı teslim eden öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.